HÄR BÖRJAR DET…

Posted on 27 oktober, 2010

0


Jag önskar att journalen hade påbörjats en kall aprildag runt klockan ett.. men istället så börjar den nu, en kall oktoberdag…
Då hade det varit fiktion nu är det verklighet.

Många av oss har sovit med öppna ögon och nu när vi vaknar så finns det ingen tid för att gäspa eller att säga godmorgon. Det är dags att börja skrika tillsammans. Det är dags att börja skrika innan det är för sent… Världen är i gungning.
På DN.se så kan vi idag läsa diverse olika artiklar om Datalagringsdirektivet och stegen mot ett DDR-samhälle. Regeringen väntas föreslå utökade möjligheter för polisen att begära ut uppgifter om telefonsamtal och internettrafik. Detta är bara början och snacket om det s k DDR-samhället är egentligen ingenting. Vi är på väg mot något mycket farligare. Något mycket värre. Något mycket läskigare.. något som får både Kallocain och 1984 att låta som skapelseberättelser av vår moderna värld.
Politikerna måste börja säga ifrån och skydda det lilla som finns kvar att skydda. Det är deras ansvar att se bortom sin egen rädsla för terrorism. Det är deras ansvar att se bortom säkerhetsbolagen lobbying för sina senaste tekniska framsteg. Tekniska framsteg som har blivit framforskade av försvarsindustrin med skattepengar, som sedan den privata sektorn kan tjäna pengar på.
Redan nu så finns det sådan avancerad övervakningsutrustning som  t ex skrivare och kopiatorer som ”tjallar” plus mycket mer som du fortfarande trodde var science-fiction. Du kan läsa mer om det genom att ladda ner Pär Ströms ”Med Storebror i Uppfinnarverkstan” gratis här, klicka på Integritetsombudsmannen.
Det spelar ingen roll
hur mycket vi anstränger oss för att övervaka de s k kriminella, det kommer alltid att finnas andra vägar för dem att gå.  Så i slutändan så är det bara den breda massan som kommer att drabbas. Alla måste fråga sig själva om det är värt det. I slutändan så är det ju bara en falsk säkerhet…
”För människan är säkerhet, den största fara som ni vet.”
ur Macbeth av William Shakespeare

Winston Smith

Annonser
Posted in: Uncategorized