Datalagring inte fildelning

Posted on 28 oktober, 2010

0


Integritet är precis som syre. Det är inget som vi kommer att sakna förrän det är borta. Det är inte ens något som vi tänker på dagligen. Det bara finns där. Om vi tänker efter så vet vi att syre har den kemiska beteckningen O, det fick vi ju lära oss i grundskolan… men mycket mer är det väl inte. Ja, vi vet ju också att syre  ingår i vatten för den kemiska beteckningen är H2O och det fick vi också lära oss i skolan. Vi vet också att båda är nödvändiga för att överleva.
Integritet är  ett ord som vi känner till och som vi använder oss av men som vi inte riktigt kan förklara. Vi antar att det också är viktigt. Vi tänker att för vissa det kanske är så viktigt att det för dom också handlar om överlevnad. Men kanske en annan sorts överlevnad än den som syre och vatten ger. En slags själslig överlevnad en slags hjärn-slig överlevnad.
En barn-slig överlevnad tycker vissa. Integritet och Privatliv är passé, Get Over It.
Angående Integritet och Överlevnad så vill jag stämma in med tidigare talare och säga att vi kan inte göra Datalagringsfrågan till en fildelningsfråga, då har vi en debatt som blir mycket farlig och vilken vi som värnar om integriteten kommer att förlora. Låt oss inte begränsa debatten till att handla om fildelning. Det är ju det  som upphovsrättslobbyn och kontrollsamhällets förespråkare vill. De vill att det är där debatten skall hålla sig för då vet dom att ingen kommer att lyssna. För dom tänker att om debatten flyttar sig från fildelning till det som det verkligen rör sig om då är dom ute på djupt vatten och då finns det en liten risk att dom förlorar. Ja tyvärr så är risken bara liten…
Integritet är ingen Upphovsrättsfråga det borde vara en självklarhet för alla. Kolla även det här inlägget av Torbjörn Jerlerup, det är viktiga saker. Spread the word to the world…och till era vänner.

Winston Smith

Annonser
Posted in: Uncategorized