Kejsarens nya kläder

Posted on 29 oktober, 2010

0


Det nya arbetarpartiet är på väg att bekänna färg.  Arkelsten och Bildt tar de första stegen fler kommer att följa..

Vi börjar att resonera kring Sofia Arkelsten, moderaternas partisekreterare. För det första så känns det som om hon har missförstått vad kritiken egentligen rör sig om. För när hon intervjuas på SVT så återkommer hon vid ett flertal tillfällen att hon har gjort det (blivit bjuden av Shell på en resa till Frankrike, att hon har fått låna en ”miljöbil” av BMW etc) helt öppet. Hon har inte dolt någonting. Men det är väl ingen som har påstått att hon har försökt dölja någonting. När hon äntligen förstår det, och inser att det handlar om hon tycker att det är rätt eller fel så svarar hon inte på det heller. Utan säger något i stil med Jag gjorde bedömningen att det inte skulle påverka mitt riksdagsuppdrag.. Hon återkommer många gånger till att hon gjorde ”bedömningen”. Med andra ord en äkta politiker.
När reportern senare kommer in på hennes styrelseuppdrag så ser hon inget problem med detta, utan hänvisar till att det är bra om politiker har ett nära samarbete med näringslivet och att det behövs fler kvinnor i bolagsstyrelser. Jag har mycket svårt att tro att Sofia Arkelsten  går med i en bolagsstyrelse för att hon tycker att det borde finnas fler kvinnor i styrelser. Men fastän hon står och säger att hon har gjort bedömningen att det inte är något fel med att som riksdagsledamot sitta i styrelser (hon hänvisar även till att fler gör det, vilket på intet sätt berättigar det) så visar det sig senare att hon har valt att hoppa av sitt uppdrag. Att hon inte är ensam, bevisar bara att Riksdagen måste börja sanera i regelverket kring detta.
Vår andra vän Carl Bildt har också halkat in i denna debatt. Vilket är mycket viktigt eftersom han är en av de största brottslingen i vår politiska historia. Arkelsten är ingenting i jämförelse. Bildt har egentligen inte fått stå till svars för något av sina brott. Vi kan inte ha en människa som har varit delaktig i sådana vidriga dåd att representera Sverige som utrikesminister. Vad han och Lundin Oil har gjort sig skyldiga till går knappt att beskriva med ord. Jag hoppas att det blir vår vän Bildt som kommer att hamna högst upp på agendan i denna debatt, det är där han hör hemma.  Om ni undrar varför han har klarat sig undan så bra och så länge, så kan in finna en teori här.
Alltså vi börjar få indikationer på varför Moderaterna vill att det skall vara hemligt vem som ger bidrag till partiet. Det är bara dom och KD som vill att det skall vara hemligt. Varför KD vill att det skall vara hemligt är väl för att de med största sannolikhet får sina största bidrag från sekter som Livets Ord och det skulle ju skrämma iväg stora delar av deras väljarskara. Men nu börjar vi ana att Moderaternas största bidragsgivare kan vara tvivelaktiga oljebolag…
Varför annars hemligt?

Winston Smith

Läs mer om Shells gamla synder
Läs mer om Shell i Skåne

Annonser
Posted in: Uncategorized