Anna Lindh och CIA.

Posted on 19 november, 2010

0


UD bekräftar att dokumentet handlar om SDU, men handlingen är så hemlig att varken diarienummer och stämplingsdatum lämnas ut. SvD

På utrikesdepartementet finns ett dokument om verksamheten – en handling som är så hemlig att inte ens diarienummer och stämplingsdatum lämnas ut. DN

Jag hade stor respekt och stort förtroende för Anna Lindh fram till en dag när allt det där dog. När hon tillsammans med människor från den innersta kretsen av Partiet valde att bryta mot folkrätten. När de fattade ett beslut om att utvisa två människor till ett land där det användes tortyr. Jag vill poängtera att det är inte Anna Lindhs ensamma ansvar att bära. Jag menar att fler kände till ärendet lika bra som henne. Det är mycket svårt att tänka sig att Persson och Bodström inte skulle ha varit lika insatta som henne, som de har hävdat i förhör och intervjuer.

Jag tänker att utvisningen av egyptierna och upprättandet av en SDU-enhet på USAs ambassad i Stockholm hör samman. USA utövade ju stor press på Sverige och hotade med att införa handelsblockad mot hela EU, om inte Sverige samarbetade när det gällde utvisningen av de två terrormisstänkta männen.  Att upprättandet av SDU-enheten skulle ingå i samma deal är inte så otänkbart. Så därför är det inte så överraskande att det nu kommer fram att UD kände till detta.
Men att SÄPO inte skulle känna till det har jag mycket svårt att tro.

Varför skulle de inte känna till det?
Var det så att Persson och Lindh inte litade på SÄPO? Eller var det så att de själva ville leka CIA-agenter och mörka deras egna brott, och därför inte ville att för många skulle känna till det? Det låter ju helt… ja vad skall vi kalla det… helt sjukt. Jag tror att SÄPO har känt till det, men att de kanske mörkar det nu. De har varit utsatta för sin beskärda kritik i detta fall. Så att mörka det nu och sedan hänvisa till en död utrikesminister är ju perfekt. Då kanske allt kan tystna och vi fortsätter utreda USAs brott och döljer våra egna. Det är väl inte första gången det kommer att gå till på detta sätt.
Vi får hoppas att vår media gräver som arkeologer fast med grävmaskiner.

På svt.se kan vi läsa följande..
Enligt uppgift till DN ska Beatrice Ask inte fått någon information om övervakningen – som nu ligger på åklagares bord – av tidigare justitieministrar.
Utrikesminister Carl Bildt (M) säger till Rapport att han inte vill kommentera ärendet eftersom det pågår en förundersökning.

För övrigt så anser jag att Bildt skall börja med att kommentera sina egna brott, sedan sona dem.

Följ även med i norsk media. Senaste nytt är att alla skyller på alla. Vi bråkar med varandra alltså. Vi hoppar att vi lär oss läxan, öppenhet och att hålla USA i ett kort koppel är medicin för integriteten. Läs artikeln ”Alle skylder på alle i ambassade-saken” från Aftenposten

Gå in och läs mer om regeringen och lögner på Vardagskrig.

Winston

Annonser
Taggat: , ,
Posted in: Uncategorized